Print Options:

Nejlepší zapečené brambory pod sluncem

Yields1 ServingCook Time30 mins

Nejlepší zapečené brambory vás potěší svým originálním zpracováním. Zapečené brambory se zelím, uzeninou a navrch ještě klobáskou dělají dohromady z obyčejných suroviny nejlepší recept na zapečené brambory, který jste kdy vyzkoušeli.

 5 brambor
 500 g kysaného zelí
 1 kvalitní klobása
 100 g kvalitní uzené šunky
 1 velká cibule
 sůl
 pepř
 špetka cukru
1

Nejlepší brambory jsou vždy vařené ve slupce, teprve poté je oloupeme a nakrájíme na kousky. Na drobno si nakrájíme cibuli, šunku a klobásku,společně orestujeme (bez tuku, klobása pustí nějaký tuk).

2

Zelí propereme, aby nebylo moc kyselé, lehce vymačkáme a přidáme do pánve s orestovanou uzeninou a cibulkou.

3

Dochutíme solí a pepřem a pro zvýraznění chuti přidáme lžičku cukru. Lehce podusíme.

4

Brambory dáme do pekáčku, osolíme a opepříme, promícháme se zelnou směsí, navrch dáme ještě trochu cibule na kolečka.

5

Pekáček s brambory dáme zapéct na 200 stupňů, nejdříve zespodu a ke konci i z vrchu - cca půl hodinky (do zlatova). A nejlepší brambory jsou na světě! Dobrou chuť.