Nejlepší zapečené brambory vás potěší svým originálním zpracováním. Zapečené brambory se zelím, uzeninou a navrch ještě klobáskou dělají dohromady z obyčejných suroviny nejlepší recept na zapečené brambory, který jste kdy vyzkoušeli.
Nejlepší brambory jsou vždy vařené ve slupce, teprve poté je oloupeme a nakrájíme na kousky. Na drobno si nakrájíme cibuli, šunku a klobásku,společně orestujeme (bez tuku, klobása pustí nějaký tuk).
Zelí propereme, aby nebylo moc kyselé, lehce vymačkáme a přidáme do pánve s orestovanou uzeninou a cibulkou.
Dochutíme solí a pepřem a pro zvýraznění chuti přidáme lžičku cukru. Lehce podusíme.
Brambory dáme do pekáčku, osolíme a opepříme, promícháme se zelnou směsí, navrch dáme ještě trochu cibule na kolečka.
Pekáček s brambory dáme zapéct na 200 stupňů, nejdříve zespodu a ke konci i z vrchu - cca půl hodinky (do zlatova). A nejlepší brambory jsou na světě! Dobrou chuť.