Vepřové řízky na zelenině

Vepřové řízky na zelenině jsou vynikající volbou, pokud nevíte, co příští víkend uvařit. Vepřové řízky jsou tradiční víkendové jídlo, proč je tedy nezkusit vylepšit pomocí zeleniny?

CategoryCuisineCooking Method
Yields1 Serving

AuthorKarolka
Rating

Share Save

Vepřové řízky na zelenině jsou vynikající volbou, pokud nevíte, co příští víkend uvařit. Vepřové řízky jsou tradiční víkendové jídlo, proč je tedy nezkusit vylepšit pomocí zeleniny?

Suroviny

400 g vepřového masa
40 g masti
40 g cibule
sůl
pepř
1 mrkev
1 kedlubna
100 g hrášku
10 g hladké mouky

Postup přípravy

1

Vepřové maso umyjeme, nakrájíme na řízky a naklepeme. Na rozehřáté masti zpěníme očištěnou a nadrobno nakrájenou cibuli a řízky na ní z obou stran upečeme.

2

Osolíme, opepříme a dusíme ve vlastní šťávě. Když se šťáva vypaří, podlíváme horkou vodou.

3

K poloudušenému masu přidáme očištěnou, postrouhanou mrkev, kedlubnu, zelený hrášek a spolu s masem udusíme do měkka.

4

Potom řízky vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou a chvíli povaříme. Řízky vložíme zpátky do šťávy.

5

Podáváme s rýží nebo s bramborami.

Ingredients

 400 g vepřového masa
 40 g masti
 40 g cibule
 sůl
 pepř
 1 mrkev
 1 kedlubna
 100 g hrášku
 10 g hladké mouky

Directions

1

Vepřové maso umyjeme, nakrájíme na řízky a naklepeme. Na rozehřáté masti zpěníme očištěnou a nadrobno nakrájenou cibuli a řízky na ní z obou stran upečeme.

2

Osolíme, opepříme a dusíme ve vlastní šťávě. Když se šťáva vypaří, podlíváme horkou vodou.

3

K poloudušenému masu přidáme očištěnou, postrouhanou mrkev, kedlubnu, zelený hrášek a spolu s masem udusíme do měkka.

4

Potom řízky vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou a chvíli povaříme. Řízky vložíme zpátky do šťávy.

5

Podáváme s rýží nebo s bramborami.

Vepřové řízky na zelenině