Vepřové řízky na zelenině jsou vynikající volbou, pokud nevíte, co příští víkend uvařit. Vepřové řízky jsou tradiční víkendové jídlo, proč je tedy nezkusit vylepšit pomocí zeleniny?
Vepřové maso umyjeme, nakrájíme na řízky a naklepeme. Na rozehřáté masti zpěníme očištěnou a nadrobno nakrájenou cibuli a řízky na ní z obou stran upečeme.
Osolíme, opepříme a dusíme ve vlastní šťávě. Když se šťáva vypaří, podlíváme horkou vodou.
K poloudušenému masu přidáme očištěnou, postrouhanou mrkev, kedlubnu, zelený hrášek a spolu s masem udusíme do měkka.
Potom řízky vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou a chvíli povaříme. Řízky vložíme zpátky do šťávy.
Podáváme s rýží nebo s bramborami.
Ingredients
Directions
Vepřové maso umyjeme, nakrájíme na řízky a naklepeme. Na rozehřáté masti zpěníme očištěnou a nadrobno nakrájenou cibuli a řízky na ní z obou stran upečeme.
Osolíme, opepříme a dusíme ve vlastní šťávě. Když se šťáva vypaří, podlíváme horkou vodou.
K poloudušenému masu přidáme očištěnou, postrouhanou mrkev, kedlubnu, zelený hrášek a spolu s masem udusíme do měkka.
Potom řízky vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou a chvíli povaříme. Řízky vložíme zpátky do šťávy.
Podáváme s rýží nebo s bramborami.