Buffalo wings – klasické americké kuřecí křidélka s ostrým chilli omáčkou.

Buffalo wings jsou populárním americkým jídlem, kterého si vychutnala již celá řada gurmánů. Tyto křupavé kuřecí křidélka s ostrou chilli omáčkou jsou skvělé na večírek s přáteli nebo na grilování. Přinášíme vám jednoduchý recept na přípravu Buffalo wings, který vás rozhodně nezklame.

Yields1 Serving
Author
Rating
Share Save
Buffalo wings – klasické americké kuřecí křidélka s ostrým chilli omáčkou.
Suroviny
1 kg kuřecích křídel
1 šálek ostře namleté papriky
2 lžičky česnekového prášku
2 lžíce másla
1 lžička soli
1 lžička pepře
1/2 šálku rajčatového ketchupu
1/4 šálku nerafinovaného třtinového cukru
3 lžíce octa
1/2 lžičky Worcestershirské omáčky
1/2 lžičky čerstvého koriandru, nasekaného
1/2 lžičky chilli prášku
1/4 lžičky cayenského pepře
Postup přípravy
1

Předehřejeme troubu na 200 °C. Rozdělíme křídla na dvě části – spodní a horní a pečlivě je osušíme. Pokud je kůže na křídlech příliš řídká, lze ji pomocí kuchyňského papíru opatrně odstranit.

2

Do mísy smícháme ostře namletou papriku, česnekový prášek, sůl a pepř. Hotovou směs křídla důkladně obalíme.

3

Rozehřejeme olej na pánvi a křídla na něm zprudka opékáme z obou stran, až se zezlátne. Poté je přendáme do pekáče, který dáme předehřát do trouby a křídla pečeme dalších 20-25 minut.

4

Mezitím si připravíme omáčku: nejprve v hrnci rozpusťte máslo a poté v něm osmahněte česnek. Přidáme rajčatový ketchup, třtinový cukr, ocet, Worcestershirskou omáčku, koriandr, chilli prášek a cayenský pepř. Vše důkladně promícháme a omáčka vaříme asi 10 minut, než zhoustne a chuť se sladění všech ingrediencí spojí v jednu