Předehřejeme troubu na 200 °C. Rozdělíme křídla na dvě části – spodní a horní a pečlivě je osušíme. Pokud je kůže na křídlech příliš řídká, lze ji pomocí kuchyňského papíru opatrně odstranit.
Do mísy smícháme ostře namletou papriku, česnekový prášek, sůl a pepř. Hotovou směs křídla důkladně obalíme.
Rozehřejeme olej na pánvi a křídla na něm zprudka opékáme z obou stran, až se zezlátne. Poté je přendáme do pekáče, který dáme předehřát do trouby a křídla pečeme dalších 20-25 minut.
Mezitím si připravíme omáčku: nejprve v hrnci rozpusťte máslo a poté v něm osmahněte česnek. Přidáme rajčatový ketchup, třtinový cukr, ocet, Worcestershirskou omáčku, koriandr, chilli prášek a cayenský pepř. Vše důkladně promícháme a omáčka vaříme asi 10 minut, než zhoustne a chuť se sladění všech ingrediencí spojí v jednu